Mieron Gedlu blir kjent med ingeniørfaget og sykkelsatsinga i kommunen

Han studerer på NTNU i Ålesund og går siste året på en bachelorgrad som byggingeniør. I høst har han jobbet hos miljø og samferdsel, med hovedsykkelnettet, samt deltatt på møter og befaringer for å se hvordan hverdagen som ingeniør i kommunen er.

Smilende mann i verneutstyr på befaring - Klikk for stort bileteMieron er med på befaringa av arbeidet i Tonningsgate, bak ser du konturene av sykkeltraseen. Ålesund kommune

Det er et spennende og variert yrke. Nå får jeg god kjennskap til hvordan kommunen arbeider med sykkel, som er nyttig for mulighetene mine videre.

Nå har han vært med både på befaring av Lerstadbakken og sist i Tonningsgate med gjengen i Bypakke Ålesund.

Inn mot arbeidet med sykkelvegene får jeg bidra med min kunnskap. Vi alle vet at det i Ålesund er veldig trangt og mye av tiltakene for hovedsykkelnettet er bedre skilting, siden deler av nettet ikke er skiltet i dag, legger Mieron Gedlu til.

Dette vil gjøre det mulig for kommunen å plassere vegvisningsskilt for syklister på flere nøkkelpunkter, slik at syklistene lettere finner den beste ruten til sitt reisemål. Gedlu har jobbet tett med Mirovslav Veselinov Vasilev som er rådgiver i Bypakke Ålesund.

Han er svært dyktig, og vi er veldig fornøyde med arbeidet han gjør for oss.

Les mer om alle sykkelprosjekta på bypakken.no.

Miroslav viser sykkelplanene for Tonningsgate. Ålesund kommune

En vei til rekruttering

Det er en stor verdi å møte studenter og finne muligheter til samarbeid. Det er interessant og utviklende for oss, også får vi et innblikk i siste nytt innen fagene vi jobber med, det forteller Malin Ramnemo som er avdelingsleder for miljø og samferdsel.

Som arbeidsplass har vi en rekke muligheter for internhips og praksisplasser, både gjennom direkte kontakt til avdelingene eller Sunnmøre opplæringskontor.

Om Gedlu blir værende i Ålesund får vi vente å se, men en ting er i alle fall klart:

Jeg kan absolutt anbefale å ha praksis i kommunen.